Domæner

Mit nye .dk-domæne virker ikke?

Hvad er forskellen på en oprettelse, og en flytning af et domæne?

Kan jeg have flere domæner til samme website?

Hvilke tegn er gyldige i et domænenavn?

Hvordan ved jeg om det ønskede domænenavn er ledigt eller optaget?

Hvor lang tid tager det at flytte et domæne over til jer?

Hvilke slags domæne endelser kan i oprette?

Virker mit webhotel med både www.domæne.dk og domæne.dk?

Subdomæner - Hvad er det?

Opretter i subdomæner?

Kan jeg købe et domæne hos jer og få det peget på en IP jeg vælger?

Hvorfor har jeg fået en regning fra Domain Registry of America/Domain Renewal Group?

Kan jeg registrere et .no domæne hvis jeg ikke bor i Norge?

Hvordan skifter man ejer på et domænenavn?

Mit nye .dk-domæne virker ikke?

Ved registrering af .dk domæne skal du selv aktivere/bekræfte dit domænenavn hos DK Hostmaster.

Efter at vi har sendt dit domænenavn til registrering vil du modtage en særskilt mail fra DK-Hostmaster med informationer i forbindelse med denne aktivering.

DK Hostmaster gennemfører disse aktiverer flere gange dagligt, og du bør derfor have lidt tålmodighed efter at du har aktiveret/bekræftet domænenavnet.

Hvad er forskellen på en oprettelse, og en flytning af et domæne?

Er det domæne du vil have hostet hos os ledigt skal du have oprettet domænet hos os. Ejer du derimod allerede domænet skal du flytte det hen til os fra den udbyder det ligger hos nu, eller fra det sted hvor du oprettede domænet.

HUSK: Der skal være tilknyttet en administrativ/fuldmægtig email adresse hos DK-Hostmaster for at vi kan flytte et .DK domæne, ved andre domæneendelser(tld) er det som regel noget vi står for.

Hvis i tvivl, kontakt os via vores kontaktformular her.

Kan jeg have flere domæner til samme website?

Ja og det koster ikke ekstra udover prisen for oprettelse/flytning af domænet! Efter bestilling skriver du til os via vores kontaktformular samt hvilket domæne/webhotel det nye domænenavn skal pege på. Dette domæne bliver herved et "pege-på/Alias" domæne og hermed uden tilknyttede mailadresser og FTP.

Hvilke tegn er gyldige i et domænenavn?

Et domænenavn må indeholde følgende tegn:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

0123456789 (0-9)

- (bindestreg)

Nogle domæneendelser kan have flere tegn/specielle tegn dog kræver nogle ældre browsere et plugin for at disse domæner er tilgængelige.

Hvordan ved jeg om det ønskede domænenavn er ledigt eller optaget?

Du kan benytte vores domænetester og teste om domænet er ledigt.
Dog kan vores domænetester ikke teste alle typer domæneendelser, du er altid velkommen til at sende os en mail hvis du er i tvivl om et domænenavn er ledigt.

Klik her for at gå til domænetesteren

Hvor lang tid tager det at flytte et domæne over til jer?

Når dit webhotel er blevet oprettet sætter vi flytningen igang.
Er det et .dk domænenavn tager det typisk 1-2 arbejdsdage, er det derimod .com .net .org .biz og .info kan det tage længere tid. De fleste domæner kræver også accept fra den tidligere administrative kontakt og hostmaster for domænet(tld).

Hvilke slags domæne endelser kan i oprette?

Virker mit webhotel med både www.domæne.dk og domæne.dk?

Ja dette er standard på alle vores webhoteller og koster ikke ekstra.

Subdomæner - Hvad er det?

Ved hjælp af subdomæner kan man lave et underdomæne, der peger mod en bestemt del af sin hjemmeside og dermed viser en "anden" hjemmeside. Dette kan ske ved at tilføje tal og/eller bogstaver til sit domæne, således at man eksempelvis kan oprette subdomænet www.galleri.domæne.tld, hvor "galleri" er subdomænet, der kan pege mod sit fotoalbum m.m..

Læs mere under "Opretter i subdomæner" på denne side.

Opretter i subdomæner?

Ja, men med visse begrænsninger.

Vi opretter ikke subdomæner som serveren selv viderestiller ned til en folder, du har dog selv muligheden for at redirecte/viderestille subdomæner via script sprog eller en .htaccess fil, der peger subdomænet det rette sted hen på serveren. Bemærk her at vi ikke yder scriptsupport. Du skal forinden meddele os, hvilke subdomæner/underdomænet det drejer sig om og vi åbner for muligheden herfor. Det er ikke tilladt at benytte ubegrænsede antal subdomæner, max. 20.

Klik her for vores guide til nem oprettelse af subdomæner i htaccess.

Kan jeg købe et domæne hos jer og få det peget på en IP jeg vælger?

Ja, det kan du sagtens. Under bestillingen vælger du punktet "Ønsker kun at købe domæne" og efterfølgende kan du benytte gratis DNS-administration, hvor du kan styre hele DNS-zonen for dit domæne.

Hvorfor har jeg fået en regning fra Domain Registry of America/Domain Renewal Group?

Domain Registry of America/Domain Renewal Group benytter amoralske metoder til at få dig til at flytte dit domæne over til dem i stedet for at lade det blive liggende hos os.

Domain Registry of America/Domain Renewal Group er en del dyrere end os på selve årsafgiften og det vil derfor ikke kunne betale sig for dig at flytte.

Ignorer derfor regningen, du vil snarest modtage en fra os på 198 kr. for 2 år af gangen.

Ved lign. henvendelser udefra, bedes kunder altid kontakte os og få vejledning.

Kan jeg registrere et .no domæne hvis jeg ikke bor i Norge?

Nej. Det kræver både norsk adresse og et firma registreret i Norge.

Hvordan skifter man ejer på et domænenavn?

Ved f.eks. .dk domæner er det gratis at skifte ejer på domænet, da man selv kan gøre dette på DK-Hostmasters hjemmeside, ved at indsende en overdragelsesformular til dem med underskrift af ny og gammel ejer.

Ved andre domæne endelser(tld) bedes du kontakte os for mere info.