Webhotell

God praksis i forbindelse med hjemmeside

Hvor mye plass får jeg til mitt webhotell?

Hvor lang tid tar det å få et webhotell opprettet?

Når hører jeg fra dere i forbindelse med nyopprettelser?

Kan min website fortsatt sees på nettet mens domenenavnet flyttes til Cliche?

På hvilken e-mail adresse mottar jeg mine koder til mitt webhotell?

På hvilken e-mail adresse mottar jeg regning for betaling av ny periode?

Hva skal jeg bruke en internettoppkobling til når jeg har et webhotell?

Hvorfor virker ikke IP adresse min i browseren?

Hva skal filen som min hjemmeside skal starte på hete?

Begrensninger ved tjenesten

HTTP Error 503 - Service Temporarily Unavailable

God praksis i forbindelse med hjemmeside

(Disse kan hjelpe, hvis man har problemer med å se sin hjemmeside, bilder eller bare download f. eks. en pdf fil.)

Det er noen uskrevne regler når man lager en hjemmeside som gjør det lettere og får det til å virke på alle servertyper(Windows/Unix/Linux/MacOS/Apple).

1. Bruk aldri æ ø å i fil - og mappenavn (eller andre udlandske tegn).

2. Bruk helst ikke mellomrom i fil - og mappenavn.Grunnen er at de vil bli vist om "%20", så bruk heller bindestrek (-) eller understrek (_).

3. Bruk alltid små bokstaver i fil - og mappenavn. Grunnen er at hvis man benytter seg av f. eks. en Linuxserver vil den se forskjell på store og små bokstaver.

Hvor mye plass får jeg til mitt webhotell?

Når du bestiller et webhotell hos oss, får du det bestilte antall MB som webplass. Dvs. ved f.eks. hotelltype DELTA-suite får du 1000 MB til website.

Til MySQL og E-mail har man en fast størrelse på 512 mb. Dette kan ikke endres.

Hvor lang tid tar det å få et webhotell opprettet?

Vi har to forskjellige betalingsmuligheter:

Kredittkort/Betalingskort.
Hvis du velger denne måten og du har gjort bestillingen før kl 15:00 på en hverdag blir ditt webhotell opprettet og domene blir så sendt til registering eller flytting.

Bankoverføring/Nettbank.
Hvis du velger denne måten vil du motta en mail fra oss om hvordan du så skal gjøre denne innbetalingen til oss. Det vil ta ca 2-3 dager fra betalingen er gjort til vi mottar betalingen og denne blir registert i vårt system.

Det er viktig å bemerke, at det ikke kan gå raskere enn vi gjør det, uansett om det er noen som påstår at de kan opprette et webhotell på 1 time. Domenet skal først være registreret/flyttet, og dette tar litt tid. Vi behandler alle opprettelser daglig.

Når hører jeg fra dere i forbindelse med nyopprettelser?

Når du bestiller mottar du en mail med bekreftelse på at vi har mottatt din bestilling.

Har du bestilt innen kl. 12:00 vil din ordrebekreftelse med innbetalingskort bli sendt med posten samme dag.
Når betaling og evt. dokumenter er mottatt vil du få en e-mail fra oss med dine brukeropplysninger.

Kan min website fortsatt sees på nettet mens domenenavnet flyttes til Cliche?

Når flyttingen går igang vil det være en 24 timers periode hvor noen av dine besøkende ser din website hos din gamle host og noen av dine besøkene ser din website her hos Cliche. Du må huske å legge din website opp via FTP så snart du mottar dine FTP koder fra oss på e-mail.

På hvilken e-mail adresse mottar jeg mine koder til mitt webhotell?

Du mottar alle dine koder på den e-mail adresse du oppga når du bestilte ditt webhotell.

På hvilken e-mail adresse mottar jeg regning for betaling av ny periode?

Du mottar regningen årlig på både den e-mail adressen du opplyste da du bestilte ditt webhotell.

Hva skal jeg bruke en internettoppkobling til når jeg har et webhotell?

Hvis du gjerne vil hente e-mail og surfe rundt på Internettet har du bruk for en internettoppkobling.

Når du kjøper et webhotell hos Cliche, leverer vi en service, som gjør din hjemmeside tilgjengelig 24 timer i døgnet. Dette har ikke noe med din internettoppkobling å gjøre.

Vi leverer også en service som mottar post, legger den klar til avhentning og så kan du når du er på Internettet hente posten. Det kan man gjøre overalt i verden bare man er oppkoblet til internettet.

Hvorfor virker ikke IP adresse min i browseren?

Det kan du ikke umiddelbart. Vi kjører multihosting på samme IP-adresse, med andre ord å kjøre flere webhoteller på samme IP-adresse. Du kan alltid finne din IP-adresse ved å skrive "ping domene.no" i en dos-promt, men den kan altså ikke brukes til å finne din hjemmeside. Hvis man ønsker å linke til sin hjemmeside skal man bruke den fulgte URL = http://www.domene.no/

Hva skal filen som min hjemmeside skal starte på hete?

Felles for alle våre servere er: index.html , index.htm , default.htm , default.html

Samt:
Linux/PHPserver: index.php og default.php

Begrensninger ved tjenesten

Eventuelle begrensninger hos Cliche has som hensikt å sørge for opprettholdelse av god oppetid samt rask tilgang til våre tjenester.

Maksimal størrelse på mottatte epost: 50MB
Maksimal filstørrelse ved opplastning av filer via FTP: 750MB
Plass til rådighet for epost per postkasse: 512MB
PHP memory_limit: 256MB
PHP upload_max_filesize: 50MB

HTTP Error 503 - Service Temporarily Unavailable

Du kan oppleve å få denne meldingen i din nettleser når du besøker din hjemmeside. Det kan skje hvis du eventuelt har fått fremvist login-siden i Wordpress eller Joomla med et lignende trafikkmønster til et ondsinnet not-nettverk i dems forsøk på brute-force. Altså forsøk på å få tilgang til administrasjonsdelen av ditt CMS. Dette forsøker vi å imøtegå ved å benytte et antibrute-force-filter.

Den komplette meldin kan lyde:
"HTTP Error 503 - Service Temporarily Unavailable"
"The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later."

Hvis du opplever denne meldingen betyr det at din ip adresse har blitt midlertidig blokkert. Det vil gå opptil 60 minutter før blokkeringen fjernes automatisk og du behøver ikke gjøre noe. Hvis du derimot benytter deg av en utenlandsk ip adresse kan det ta lengre tid og du er velkommen til å kontakte oss. Det er også mulig du kan være så uheldig at du har blitt tildelt en ip adresse som allerede er blokkert. Du er alltid velkommen til å kontakte oss.

Du kan unngå blokkering ved å logge inn på Wordpress fra den offisielle login-side (/wp-login.php). Det er viktig at du sørger for å åpne siden få minutter før du forsøker å logge på. I Joomla bør du sørge for å ikke fylle inn feil login opplysninger. Hvis dette alikevel skjer vil din ip adresse bli blokkert i 60 minutter.

Vi beklager de ulempene som kan oppstå i forbindelse med vårt anti-bruteforce-filter.