Epost

Hvordan oppretter jeg nye mailadresser?

Hvilke mailadresser kan folk skrive til meg på?

Har dere en webmail hvor jeg kan sjekke mine mail i en browser?

Får jeg mine e-mail mens mitt domene blir flyttet til Cliche?

På hvilken e-mail adresse mottar jeg mine koder til mitt mailhotell?

Hvor mange mailadresser kan jeg opprette?

Hvor stor plass har jeg til rådighet til mine mailer?

Støtter deres mailserver IMAP?

Hvorfor virker ikke min POP3 konto?

Hvordan sender jeg nyhetsbrev?

Hvordan oppretter jeg nye mailadresser?

Via mailadministrationen kan du selv administrere alle dine mailkontoer.

Hvilke mailadresser kan folk skrive til meg på?

Du kan selv opprette mailadresser inne i vår mailadministrasjon, selv om alle mail sendt til "hvasomhelst"@domene.tld vil også bli direkte sendt til postmaster@domene.no. F.eks. hvis det ikke er opprettet en mailboks som heter info@cliche.no ville mailen bli sendt til postmaster@cliche.no.

Har dere en webmail hvor jeg kan sjekke mine mail i en browser?

Ja, se webmail-veiledning. Der er det mulighet for å logge seg inn og lese egne mail. Denne kan brukes overalt i verden og med de fleste browsere.

Får jeg mine e-mail mens mitt domene blir flyttet til Cliche?

Når flyttingen pågår vil det være en 24 timers periode hvor noen av dine mail vil bli sendt til din gamle utleiers mailserver og noen av dine mail vil bli sendt til Cliche´s mailserver. Du skal huske å sette opp alle dine e-mail adresser igjennom våres mailadministasjon så snart du får dine koder på e-mail.

På hvilken e-mail adresse mottar jeg mine koder til mitt mailhotell?

Du mottar alle dine koder på den e-mail adresse du opplyste om da du bestilte ditt mailhotell.

Hvor mange mailadresser kan jeg opprette?

Du kan se på våres spesifikasjoner om hvor mange POP3 kontoer du kan opprette på nettopp ditt webhotell. Eksempelvis kan man opprette 30 mailadresser på en DELTA-suite. Til hver mailadresse kan du opprette 5 mailalias, 5 mail forwards og 1 autoresponder.

Hvor stor plass har jeg til rådighet til mine mailer?

512MB per POP3 konto.

Støtter deres mailserver IMAP?

Nei det gjør den desverre ikke.

Hvorfor virker ikke min POP3 konto?

Du skal huske at din login er hele din mailadresse f.eks. postmaster@domene.no. Husk også å skrive det korrekte passordet, dette kan jo evt. være endret i mailadministasjonen etter du ble opprettet hos oss.

Hvordan sender jeg nyhetsbrev?

Benyttelse av Cliche sine tjenester til masseutsendelse av epost, enten via webserveren eller epostserver er hverken tillatt eller inkludert i Cliche sine serviceytelser - særlig avtale kan innhentes hos Cliche, såfrem f. eks. nyhetsbrevet er relevant for kundens bedrift og ikke er i et omfang som påvirker driften.

Utsendelse av nyhetsbrev, også omtalt som masseutsendelse eller e-post marketing, er ikke inkludert i abonnementet du har hos Cliche. For alle kunder er det viktig at epost kan mottas og sendes uten større problemer, derfor er det viktig at serverne ikke blokkeres på grunn av masseutsendelse av epost, som muligvis rapporteres som spam av forskjellige grunner. Det kan skape store problemer for driften i lengre tid.

Hvis du ønsker å sende nyhetsbrev så anbefaler vi at du benytter en egnet tjeneste til dette formålet. Mange tjenester har et gratis abonnement med begrensinger. En av de bedre utbyderne er MailChimp, hvor du med et gratis abonnement får lov til å sende opp til 2000 mottakere (subscribers) og 12 000 eposter om månenden, hvilket dekker de fleste behov. Du kan opprette en konto på http://mailchimp.com - det er lett og gratis.