FTP - Filezilla

Du skal benytte FTP når du vil legge din hjemmeside på ditt webhotell. Det finnes mange FTP-klienter (programmer), men felles for dem alle er at FTP-opplysninger som vertsnavn/hostnavn, brukernavn og passord skal benyttes. Du finner de korrekte FTP-opplysningene under kontrollpanelet.

Denne veiledningen hjelper deg å opprette forbindelse til ditt webhotell med FileZilla som FTP-klient. Du kan hente FileZilla her (FileZilla Client) gratis.

1. I menuen øverst velg Fil, tryk på Tjeneroppsett og knappen Ny tjener.
  2. I dialogboksen som nå kommer opp, skriver du i venstre side et navn eller beskrivelse på forbindelsen.
  3. I Vert skriver du ditt domenenavn (fx mittnavn.no, uden www).
  4. Under Innloggingstype velger du Normal, brukernavn er igjen domenenavnet (fx mittnavn.no, uden www).
  5. I Passord taster du inn det FTP–koden/password som du har fått tilsendt på epost.
  6. Trykk nå på fanen Overføringsvalg og sett prikk i Passiv, og hake under Begrens antall samtidige tilkoblinger og skriv 2.
  7. Trykk OK, og du kan nå via Filezilla og Tjeneroppsett komme lett på din FTP-forbindelse til din hjemmeside.
  8. Klikk på Koble til, og når det er logget på FTP kan du begynne overføringen av dine filer. De skal plasseres i mappen /public_html. Filen default.html, som ligger i mappen, er en standard-fil med Cliches logo, og den bør du slette.

Prøver du å logge på med for mange forbindelser eller med feil FTP-oplysninger, så kan du risikere at serveren blokkerer din IP-adresse. Denne blokkering fjernes automatisk etter 60 minutter. Lukk ned FTP-klienten og vent de 60 minutter før du prøver igjen.

Hvis du har mistet dit FTP-passord, så kan du nullstille dette via kontrolpanelet. Les også veiledning til nullstilling.