Kontrollpanelen

Var finner jag kontrollpanelen?

Hur loggar jag in?

Hur ändrar jag kontaktuppgifter på mitt konto?

Hur ändrar jag lösenord på min kontrollpanel?

Hur ändrar/nollställer jag lösenordet på mitt FTP och mailadministrations konto?

Finns mina fakturor på kontrollpanelen?

Kan jag se hur mycket utrymme jag använder på mitt webbhotell?

Hur upprättar jag min MySQL databas?

Var finner jag min EPP kod, för att flytta mitt domännamn?

Kan jag säga upp mitt webbhotell/domän via kontrollpanelen?

Kan jag beställa nytt domän via kontrollpanelen?

Var finner jag kontrollpanelen?

Ni finner kontrollpanelen här.

Hur loggar jag in?

Ni fyller ut ert kundnummer och ert kundlösenord för att logga in på kontrollpanelen.

Ert kundnummer är mellan 1 och 6 nummer och startar aldrig med en nolla.

Är ni kund sen innan 2009 kan ert kundlösenord vara nollställt om ert tidigare lösenord innehöll mindre än 6 tecken.

Ni kan fylla ut er kontaktemail (mailadressen ni senast mottagit lösenord eller räkning på) under "Glömt era loginuppgifter?" och tryck på "Hitta e-mail". Har ni angivit korrekt kontaktemail kommer ni få ett meddelande om att login är utskickade dit.

Om ni har en inaktiv kontaktemail, eller glömt vilken kontaktemail ni angivit, vänligen maila supporten här eller använd vårt kontaktformulär som ni finner under "Support => Kontaktformulär"

Hur ändrar jag kontaktuppgifter på mitt konto?

När ni loggat in ser ni en flik som heter "Kontoupplysningar". Tryck på denna och skriv in era nya kontaktuppgifter.

Ska ni byta kontaktemail syns inte bytet i kontrollpanelen förrän ni godkänt det mail som skickas till den nya kontaktemailen. Detta för att försäkra oss om att ni skrivit in en giltig och korrekt mailadress i er kontrollpanel.

Det enda ni inte kan inte ändra själv i kontaktuppgifterna är org. nr. eller person nr. då detta normalt krävs en överlåtelse av domännamnet. Kontakta supporten här om ni behöver ändra på dessa uppgifter.

Hur ändrar jag lösenord på min kontrollpanel?

När ni loggat in på ert konto ser ni en flik som heter "Lösenord". Tryck på denna. Skriv in det gamla lösenordet, samt det ni önskar byta till.

Lösenordet måste innehålla både siffror och bokstäver och vara minst 8 tecken långt.

Hur ändrar/nollställer jag lösenordet på mitt FTP och mailadministrations konto?

Har ni glömt bort era lösenord kan ni enkelt få nya om ni nollställer era lösenord via kontrollpanelen.

När ni loggat in på kontrollpanelen (se "Hur loggar jag in?" om ni även saknar lösenord till kontrollpanelen) ska ni trycka på domännamnet i översikten (första sidan), då öppnas inställningarna för detta specifika domännamn. Gå till fliken som heter "Lösenord" och bockar för vilket lösenord ni vill nollställa. Tryck sedan på "Nollställt lösenord" så skickas ett nytt ut till er kontaktemail.

Ni kan även själv välja ett nytt lösenord till Mailadministrationen om ni har kvar det gamla. Då ska ni logga in på Mailadministrationen och byta lösenord här. Se Mailadministration för mer information.

Finns mina fakturor på kontrollpanelen?

Ja. Under "Orders och fakturor" kan ni plocka fram fakturor och kvitton på era betalda orders. Ni kan även se order historik och obetalda orderbekräftelser. Vill ni betala dessa direkt via kort kan ni det via vår onlinebetalning som ni finner länk till på ordern. Ni kan även plocka fram betalningsuppgifterna för en vanlig banköverföring till vårt BankGiro.

Kan jag se hur mycket utrymme jag använder på mitt webbhotell?

Ja. Om ni trycker på domännamnet när ni loggat in, kommer ni till "Generellt". Under "Platsförbruk" kan ni se hur mycket plats ni använder på er webserver.

Platsförbruket beräknas en gång om dygnet, så ni kommer inte se eventuella ändringar direkt.

Hur upprättar jag min MySQL databas?

Om ert webbhotell ligger på PHP/Linux servern och är minst en Gamma har ni tillgång till en MySQL databas på ert webbhotell.

För att upprätta denna loggar ni in på kontrollpanelen, trycker på domännamnet på första sidan under "Generellt".

Är databasen inte redan upprättad ser ni en länk "Ej upprättad, tryck för att upprätta", tryck på denna. Då ser ni på samma ställe under "Generellt" era databasuppgifter. Ni ser även vilken server ni ligger på och vad för versioner ni har på PHP och MySQL.

Var finner jag min EPP kod, för att flytta mitt domännamn?

Om ni har ett .se domännamn ni vill flytta, behöver ni en EPP kod som ni lämnar till det nya hosting ombudet. Denna kod kan ni själv hämta om ni loggar in på kontrollpanelen och trycker på domännamnet på första sidan. Sen går ni till fliken som heter "EPP". Tryck på "Hämta EPP-kod" så visas koden ni behöver. Kopiera denna och lämna det till det nya ombudet.

Det är alltid den senaste koden ni plockat fram i kontrollpanelen som är den kod som gäller.

Har ni webbhotell på domänet ni flyttar kommer detta automatiskt sägas upp när domänet är flyttat. Vill ni behålla webbhotellet bör ni kontakta supporten innan ni flyttar domännamnet för att försäkra er om att webbhotellet ligger kvar. Ni måste sedan peka mot Cliches namnservers via det nya ombudet för att kunna använda webbhotellet på våra servers.

För ni som har andra toppdomän än .se som ni vill flytta måste ni kontakta supporten här för att få er EPP kod. Glöm inte bekräfta att ni är ägaren genom att uppge ert kundlösenord i mailet.

Kan jag säga upp mitt webbhotell/domän via kontrollpanelen?

Ja det kan ni. Logga in på kontrollpanelen, tryck på domännamnet och gå till "Uppsägelse". Här kryssar ni i om ni vill säga upp både webbhotell (hosting) och domännamn, eller endast webbhotellet (hosting).

Ni kan endast säga upp tjänsterna från och med dagens datum. Ni har ingen uppsägelse tid hos Cliche men förbetalda perioder lämnas ingen återbetalning på. (Förutom om ni säger upp hostingen inom de första 14 dagarna av en beställning/förnyelse då det är ångerrätten som gäller.)

Tänk på att ingen återbetalning kan ges på en domänförnyelse, då ett domän är registrerat i ett eller två år i förskott och kan ej avbrytas.

Kan jag beställa nytt domän via kontrollpanelen?

Ja, det rekommenderar vi att ni gör. Logga in och tryck "Beställ nytt domän". Då hamnar det nya domännamnet under samma kontrollpanel som tidigare domän och ger er bättre översikt på era tjänster. Ni får även en chans att fylla ut ert kundnummer och lösenord via beställningsformuläret under rubrik 3 om ni inte redan är inloggad.

Tänk på att domänen som ligger på samma kontrollpanel även ligger under samma person- eller org. nr. Ska domänen vara fakturerade på olika företag eller personer måste ni tyvärr ha separata kontrollpaneler/konton för era domännamn.

Om ni sen tidigare ha domännamn under olika kontrollpaneler, kan ni kontakta supporten här och få dem samlade på en kontrollpanel.