FTP

Hur lägger jag upp min hemsida på nätet?

Varför kan jag inte logga på FTP:n?

Jag kan inte radera en fil på min FTP.

Vart ska mina filer ligga?

Hur byter jag FTP-lösenord?

Varför varnar FileZilla om certifikat?

Hur lägger jag upp min hemsida på nätet?

Du använder ett FTP-program för att överföra din hemsida från datorn till webbhotellet så sidan syns på nätet.

Vi rekommenderar att du laddar ner FileZilla klienten som finns gratis på nätet. För att kunna logga på FTP servern ska du använda de login-informationer du fick från oss i välkomstmailet.

Dina filar måste ligga i public_html mappen för att synas på nätet. Dessutom måste startsidan vara döpt till index eller default.

Se till att FTP-programmet max använder 3 uppkopplingar (connections) när du loggar på FTP.

Varför kan jag inte logga på FTP:n?

Ditt FTP-program ska ställas in så det kör i "Passive mode", annars kan FTP:n inte komma igenom våra brandväggar.

Problemet kan också uppstå om port 21 i din egna brandvägg är spärrad. Testa att koppla bort brandväggen och se om du kan koppla upp mot FTP-servern. Kan du det, då ska du öppna för port 21 i dina inställningar.

Tänk också på att det kan ta upp till 24 timmar efter att du fått inloggningsuppgifterna tills domänet är färdig registrerat och möjligt att nå med FTP.

Jag kan inte radera en fil på min FTP.

Om du inte kan ändra eller ta bort en fil kan detta bero på att någon håller på att hämta den från din sida. Kontakta supporten om problemet kvarstår så att vi kan ta bort den åt dig. Kom ihåg att ange din PIN kod när du kontaktar supporten så vi kan bekräfta att du är ägaren. PIN koden står i din kontrollpanel.

Använd gärna vårt meddelande formulär på vår hemsida, som även går att nå via din kontrollpanel.

Vart ska mina filer ligga?

Du ska lägga dina filer i mappen /public_html.
Startsidan ska alltid ligga direkt i public-mappen.

Hur byter jag FTP-lösenord?

Du nollställer lösenordet i kontrollpanelen.
1. Tryck på domännamnet i översikten efter att du loggat in.
2. Gå till "Lösenord" och följ instruktionerna där.

Varför varnar FileZilla om certifikat?

FileZilla använder en så kallad TOFU (Trust On First Use) modell, vilket innebär att du måste godkänna FTP serverns certifikat. Certifikatet utfärdas av Let's Encrypt. Du kan i FileZilla kryssa för att alltid lita på certifikatet efter första godkännande så behöver du inte godkänna certifikatet mer än en gång.