Bra att veta

Subdomän

URL pekning

Lösenords skyddade hemsidor. Linux/PHP

Ångerrätt

Support

ionCube Loaders

Crontab

Hotfulla mail

Subdomän

Cliche.se stödjer tyvärr inte subdomäner. Men ni kan få upprättat ett alias på servern som ni själv pekar mot en specifik mapp på er FTP via ett script.

Ni kan få hjälp att skapa detta skript på vår Verktyg sida:
http://www.clichehosting.com/se/tools/

URL pekning

Om ni vill peka om trafiken från er hemsida till specifik fil på en annan hemsida, behöver ni själva via ett script peka om trafiken. Detta är den enda typen av pekare som kräver att man har ett webbhotell på domänet.

Detta script kan ni få hjälp att upprätta via vårt redirect verktyg på följande länk:
» Verktyg

Övriga pekare går att får upprättade via Cliche support.

Lösenords skyddade hemsidor. Linux/PHP

För att lösenordskydda hemsidor kan ni använda något som heter .htaccess/.htpasswd

Ni kan få hjälp med att upprätta dessa script via våra verktyg som ni finner här, se "Åtkomstkontroll":
http://www.clichehosting.com/se/tools/

Ångerrätt

Cliche erbjuder två veckors ångerrätt. Vi ger retur på webbhotell avgifterna men ej på domänavgifter om domänet har hunnit bli upprättat/förnyat.

Support

Vi erbjuder support när det gäller problem med hostingen men tyvärr kan vi inte hjälpa till med t.ex. uppbyggnad/kodning av hemsida eller programmering.

Telefon support har öppet mellan 10-12 och 13-16 alla vardagar. E-mail blir besvarade inom 24 timmar på vardagar, normalt inom 2 timmar under kontorstid.

Sänd gärna in ett e-mail till support via vårt kontaktformulär ni finner längst bak i support sidorna.

ionCube Loaders

Tyvärr stödjer vi inte ionCube Loaders

Crontab

Tyvärr stödjer vi inte Crontab

Hotfulla mail

Det händer att en del av våra kunder mottar ett mail som börjar i stil med "Dear Webmail User" och fortsätter med att förklara att de är igång med en uppdatering av systemet då detta "system" har blivit utsatt för ett virus. De ber sedan om kundens användarnamn och lösenordet till webmailen och meddelar att om kunden inte skickar in uppgifterna raderas kontot.

Detta mail och liknande mail är bedrägeri, så kallad "pishing" (nätfiske) och har inget med Cliche att göra. Man ska vara uppmärksam på mail som skickas från "Webbhotellet" eller "Webmail" där namnet på er registrar (Cliche) eller tjänst inte finns angett.