Webbhotell

Erbjuder Cliche mallar för hemsidor eller hemsidebyggar program?

Hur lång tid tar det att få ett webbhotell upprättat?

Jag vill använda mitt webbhotell på ett annat domän, hur gör jag?

Syns min hemsida på nätet undertiden domänet flyttas till Cliche?

Var skickas koderna till mitt webbhotell?

När och hur får jag besked om förnyelsen av webbhotell och domän?

Vad ska den fil vara döpt till som min hemsida ska starta på?

Varför fungerar inte min IP adress i browsern?

Kan jag beställa endast webbhotell hos er?

Har ni stöd av subdomäner?

Har ni stöd av CGI och Perl?

Har ni stöd av Frontpage Extensions?

Begränsningar på tjänsterna

Fungerar min hemsida med HTTPS?

HTTP Error 503 - Service Temporarily Unavailable

Erbjuder Cliche mallar för hemsidor eller hemsidebyggar program?

Nej, tyvärr erbjuder vi inget sådant.

Man måste tyvärr själv koda sin hemsida, antingen manuellt eller med hjälp av ett program. Sen laddar man upp hemsidan via ett FTP program. Dessa finns gratis att ladda ner, se "FileZilla" rubriken i support sidorna för mer information.

Hur lång tid tar det att få ett webbhotell upprättat?

Efter att er betalning blivit registrerad hos Cliche aktiverar vi ert domän och sänder ut era lösenord till er kontakt e-mail. Det tar ca. 24 timmar innan domänet är registrerat. Var uppmärksam på att domänen endast aktiveras under vardagar och dröjer något under helg och på röda dagar.

Vi rekommenderar att ni betalar via kort om ni aktivera ordern snabbt.

Jag vill använda mitt webbhotell på ett annat domän, hur gör jag?

Tyvärr flyttas inte webbhotell mellan olika domäner. Webbhotellet är knutet till det domän ni beställer det tillsammans med. Säger man upp sitt domän namn sägs därför även tillhörande webbhotell upp. Man kan däremot säga upp webbhotellet utan att domänet sägs upp.

Om man vill ha ett nytt domän namn där man kan ladda upp hemsida och upprätta e-mail konton ska ett nytt webbhotell beställas till.

Syns min hemsida på nätet undertiden domänet flyttas till Cliche?

När flyttningen påbörjas kommer det vara en 24 timmars period då en del av era besökare ser er hemsida hos din gamla leverantör och några ser er hemsida här hos Cliche.
Kom ihåg att lägga upp er hemsida via FTP så snart ni tagit emot er FTP-kod från oss för att flytten ska gå smidigare.

Kontakta support@cliche.se om ni har frågor angående er flytt.

Var skickas koderna till mitt webbhotell?

Alla koder sänds till den e-mail adress ni uppgav när ni beställde hostingen, er så kallade kontaktemail. Det är därför viktigt att ni uppger en existerande e-mailadress som inte hör till ett domän som ska flyttas.

När och hur får jag besked om förnyelsen av webbhotell och domän?

Vi skickar automatiskt ut en räkning för förnyelsen av webbhotellet en gång om året till kontaktemailen, det är därför mycket viktigt att ni uppdaterar er kontaktemail hos Cliche regelbundet. Samma gäller för domänförnyelserna, vissa domäner förnyas dock endast en gång vart annat år.

Man kan se obetalda orders i sin kontrollpanel på vår hemsida www.cliche.se. Här kan man även finna kvitton och se vilka orders man tidigare betalt. Det är även här man uppdaterar sina kontakuppgifter.

Det är viktigt att betala i tid då hemsida och e-mail riskeras bli deaktiverat tills betalningen registrerats i vårt system. Det är särskilt viktigt i samband med domänförnyelser då domänet släpps för nyregistrering efter en viss period om det inte blir förnyat i tid.

Vad ska den fil vara döpt till som min hemsida ska starta på?

Filen ska vara döpt till index.html eller default.html för att servern ska förstå att det är denna fil som är startsidan.

Om man kodat hemsidan i PHP kan filen även vara döpt till index.php eller default.php.

Varför fungerar inte min IP adress i browsern?

Vi kör med multipel hosting på samma IP-adress, vilket betyder att flera webbhotell körs på samma IP-adress.

Du kan alltid hitta din IP-adress genom att skriva "ping domän.tld" i en dos-promt, men den kan inte användas till att hitta din hemsida. (OBS! "domän.tld" ersätts med domän namnet i fråga!)

Kom ihåg att då vi kör med Firewall kommer ping kommandot inte att få svar från servern, endast visa vilken IP-adress som domänet pekar på.

Ni kan använda denna hemsida för att få ytterligare upplysningar för ditt domän.

Om man vill länka till sin hemsida ska man använda hela URL:et = www.domän.tld
(OBS! "domän.tld" ersätts med domän namnet i fråga!)

Kan jag beställa endast webbhotell hos er?

Nej, vi erbjuder endast webbhotell till de som har sitt domän hostat hos oss.

Har ni stöd av subdomäner?

Nej, det erbjuder vi tyvärr inte.

Har ni stöd av CGI och Perl?

Nej, det har vi tyvärr inte.

Har ni stöd av Frontpage Extensions?

Nej, vi erbjuder inget stöd av Frontpage Extensions. Det går bra att använda Frontpage för skapandet av webbsidor och det går också bra att använda den inbyggda FTP-klienten i Frontpage.

Begränsningar på tjänsterna

Eventuella begränsningar hos Cliche existerar med hänsyn till att upprätthålla god upptid samt snabb tillgång till våra tjänster.

Maximal storlek på mottagna e-mail: 50MB
Maximal filstorlek vid uppladdning via FTP: 750MB
Utrymme för e-mail per mailkonto: 512MB
PHP memory_limit: 256MB
PHP upload_max_filesize: 50MB

Fungerar min hemsida med HTTPS?

Du kan få SSL-certifikat och därmed HTTPS support på din hemsida gratis. Kontakta supporten via supportformuläret för att begära få HTTPS aktiverat.

Aktiveringen av HTTPS kan därefter kräva att du gör små ändringar på din hemsida för att undvika "mixed content". Du kan läsa mer om detta problem här:
Mozilla Support: Blockering av blandat innehåll i Firefox

Om du använder Wordpress, kan du lösa problemet med "mixed content" genom att installerar och aktivera pluginet "Really Simple SSL".
https://wordpress.org/plugins/really-simple-ssl/

HTTP Error 503 - Service Temporarily Unavailable

Du kan komma att uppleva detta meddelande i din webbläsare när du besöker din hemsida. Detta meddelande uppstår när det nyligen upptäckts ett misstänksamt inloggningsförsök till Wordpress eller Joomla. Detta inloggningsförsök liknar ett trafikmönster som skadliga bot-nätverk använder i så kallade "Brute Force" försök. Försök att få tillgång till administrationen till ditt CMS. Detta försöker vi motverka genom att använda ett anti-bruteforce filter.

Hela meddelandet kan se ut så här:
"HTTP Error 503 - Service Temporarily Unavailable"
"The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later."

Om du ser detta meddelande betyder det att din IP-adress har tillfälligt blockerats. Det kommer att ta upp till 60 minuter innan blockeringen tas bort automatiskt, du behöver inte göra någon för att häva blockeringen. Om du använder en utländsk IP-adress så det kan ta längre tid. Du kan även haft oturen att ha tilldelats en IP-adress är varit blockerad sen tidigare. Du alltid välkommen att kontakta supporten om detta problem uppstår.

Du kan undvika blockeringen själv genom att logga in till Wordpress via den officiella inloggningssidan ( /wp-login.php ). Det är viktigt att du ser till att sidan laddats helt innan du försöker logga in. Använder du Joomla ska du se till att logga in med korrekt användarnamn och lösenord, annars riskerar du att din IP-adress blockeras i 60 minuter.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som uppstår i samband med vårt anti-bruteforce filter.