DNS-administration

Ändra IP-adress på hemsidan

1. Gå till kontrollpanelen och logga på med ditt kundnummer och lösenord.
  2. Klicka på Detaljer framför domännamnet i fråga.
  3. Klicka på DNS, där du kan redigera poster/record för domännamnet.
  4. Klicka på Redigera framför typen A för rot- och www-subdomän och eventuella övriga subdomäner.
  5. I fältet IP-adress (IPv4) anger du din nya IP-adress, klicka sen på Fortsättt.
  6. Klicka på Aktivera DNS-ändringar nu och vänta sen upp till 75 minuter för att ändringarna ska uppdateras.

Lägg till ny post/record

1. Gå till kontrollpanelen och logga på med ditt kundnummer och lösenord.
  2. Klicka på Detaljer framför domännamnet i fråga.
  3. Klicka på DNS, där du kan redigera poster/record för domännamnet.
  4. Klicka på Upprätta ny post/record, välj typ av post/record.
  5. De flesta poster/records efterfrågar Adress. Om du följer en vägledning där det anges ett @ betyder det att fältet för adress ska lämnas tomt.
  6. Klicka på Aktivera DNS-ändringar nu och vänta sen upp till 75 minuter för att ändringarna ska uppdateras.

Lägg till tjänst/service automatiskt

Följande tjänster stödjs: Google Apps (mail), Squarespace, Shopify, Wix, Weebly och Office 365 (mail)

1. Gå till kontrollpanelen och logga på med ditt kundnummer och lösenord.
  2. Klicka på Detaljer framför domännamnet i fråga.
  3. Klicka på DNS, där du kan redigera poster/record för domännamnet.
  4. Klicka på Lägg till tjänst automatiskt och sen väljer du tjänsten. Du behöver eventuellt ange ett par fält.
  5. Klicka på Aktivera DNS-ändringar nu och vänta sen upp till 75 minuter för att ändringarna ska uppdateras.