Mail - Thunderbird

1. Stäng eventuella guider som automatiskt öppnas om det är första gången du startar Thunderbird.
  2. Tryck på meny ikonen med 3 sträck överst i höger sida.
  3. Tryck på pilen sidan om Alternativ och välj Kontoinställningar.
  4. Tryck på menyn Kontoåtgärder välj Lägg till e-postkonto.
  5. Fyll ut fälten Ditt namn, E-postadress och Lösenord. Tryck på Fortsätt.
  6. Kontrollera om de uppgifter Thunderbird själv har tagit fram stämmer genom att kontrollera om den angett följande mailserver/värdnamn: [Klicka för att hitta namn].
  7. Om mailserver/värdnamn (POP/SMTP) är korrekt, fortsätt direkt till steg 10.
  8. Tryck på Manuel inställning och se till att det är den fullständiga mailadressen som står under Användarnamn.

Inkommande inställningar:
    - Servers värdnamn ställs in till [Klicka för att hitta namn].
    - Port ställs in till 995.
    - SSL ställs in till SSL/TLS.
    - Autentisering ställs in till Lösenord.

Utgående inställningar:
    - Servers värdnamn ställs in till [Klicka för att hitta namn].
    - Port ställs in till 587.
    - SSL ställs in till STARTTLS.
    - Autentisering ställs in till Lösenord.
  9. Tryck på Testa igen.
  10. Om inga fel uppstår trycker du på Klar och OK.

Om du tappat bort ditt POP3/SMTP-lösenord, kan du nollställa detta via mailadministrationen.