WordPress

WordPress auto-installation

1. Gå till kontrollpanelen, logga in med kundnummer och lösenord.
  2. Klicka på domänen i listan över domännamn. Wordpress kräver minimum ett Gamma webbhotell.
  3. Klicka på WordPress.
  4. Ange MySQL-lösenordet. Saknar du detta lösenord se vår nollställningsguide för lösenord.
  5. Ange en undermapp om WordPress inte ska användas som start sida.
  6. Ange dina önskade användar-uppgifter.
  7. Klicka på Starta installation om några sekunder hämtas och installeras WordPress.

Sätt fart på WordPress

Plugins som WP Super Cache eller W3 Total Cache kan enkelt installeras och kommer lägga till caching på din WordPress-hemsida, något som starkt rekommenderas. En cache ser till att generera statiska filer av dina sidor, som sen skickas till besökaren, vilket reducerar hanteringstiden och belastningen på serveren. Detta förbättrar prestandan flera gånger om.

1. Logga in på WordPress administrationen via din hemsida - genom att lägga till /wp-admin i slutet på din webbadress. Du loggar sen in med din nyligen skapade användarnamn och lösenord.
  2. Välj Plugins i menyn och klicka sen på Lägg till ny.
  3. Sök på WP Super Cache via sökfältet, när WP Super Cache visas i resultaten klickar du på Installera nu.
  4. Klicka sen på Aktivera plugin. Uppmärksamma att cachen inte aktiveras automatiskt.
  5. Klicka på Installerade plugin.
  6. Vid sidan om WP Super Cache Settings ska du bocka för Caching On (Recommended) klicka sen på Update cache. Cachen er nu aktiverad.

Automatisk backup av WordPress

1. Logga in på WordPress administrationen via din hemsida.
  2. Välj Plugins i menyn och klicka sen på Lägg till ny.
  3. Sök på BackWPup via sökfältet, när BackWPup Free - WordPress Backup Plugin visas i resultaten klickar du på Installera nu.
  4. Klicka på Aktivera plugin. En välkomstsida ska nu visas.
  5. Klicka på BackWPup i menyn på vänster sida.
  6. Klicka på Add new job för att starta konfigurationen för automatisk backup.
  7. Ange Veckolig backup i fältet Please name this job.
  8. Under Job Destination anger du t.ex. Backup sent via email.
  9. Under fliken Schedule väljer du t.ex. with WordPress cron.
  10. Under Scheduler väljer du weekly.
  11. Klicka på Save changes. "Jobbet" är nu konfigurerat. Du kan testa genom att klicka på Run now.